bouwkundige keuring

Aan de hand van een bouwkundige keuring kun je direct zien wat de staat en de waarde van een woning is. Er wordt hierbij gekeken of het huis bouwtechnische gebreken vertoont of dat het helemaal in goede staat is. Bij de aankoop van een woning is een bouwkundig rapport aanvragen zeker aan te raden. Zo weet je precies wat je gaat kopen en of het bod dat je gaat uitbrengen reëel is. Mochten er bouwtechnische gebreken zijn dan krijg je ook inzicht in de kosten voor het opknappen van het huis. Zeker wanneer je een oudere woning aanschaft is het laten uitvoeren een bouwkundige keuring geen overbodige luxe. De woning mag er van buiten prachtig uitzien, maar kan het vol met houtrot, houtworm of andere gebreken zitten. 

Wanneer kies je voor een bouwkundige keuring

Het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring is niet verplicht, maar wel aan te raden. Zeker oudere woningen kunnen nog weleens wat gebreken hebben. Het zou erg vervelend zijn als jij je droomhuis hebt gekocht en er vervolgens achter komt dat er van alles mis is. Het laten opknappen van deze gebreken kan erg duur zijn. Na de aankoop van een woning zit je hier niet op te wachten. Door een bouwkundige keuring uit te laten voeren weet je direct waar je aan toe bent. Neem je een hypotheek met NHG dan is een bouwkundige keuring in sommige gevallen zelfs verplicht. Ook wanneer een taxateur een bouwkundige keuring adviseert is het verplicht deze uit te laten voeren. Daarnaast voel je je ook prettiger over de aankoop wanneer je weet dat alles goed zit.

De kosten van een bouwkundige keuring

Het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring is rond de 350 euro. Het laten repareren van een huis dat niet in orde is kost veel meer geld. Daarom is het aan te raden om de keuring wel uit te laten voeren. Wanneer je dit doet voordat je een bod uitbrengt op de woning, kun je de resultaten meenemen in de koopsom onderhandelingen. Vaak kun je het geld uiteindelijk ook weer terugkrijgen via de inkomstenbelasting. Ga je een nieuwe woning kopen? Zorg er dan voor dat je precies weet wat de staat van de woning is. Dit kan je een hoop geld besparen in de toekomst. 

Wat staat er allemaal in het bouwkundig rapport

Wanneer een woning slecht wordt onderhouden kan de bouwkundige staat in rap tempo verslechteren. De buitenkant kan er nog prima uitzien, maar van binnen kan er van alles mis zijn met de woning. Tijdens de keuring van Huiskeur wordt er overal in en om het huis gekeken. De fundering, riolering, de staat van de muren en het dak, de kozijnen en ramen en nog veel meer. Alles wordt onderzocht en in een overzichtelijk rapport gezet. De gevonden mankementen worden in kaart gebracht met een overzicht van de verwachte kosten om het weer op te lappen. Zo weet je waar je nu en over 5 jaar aan toe bent. Met een bouwkundig rapport weet je precies wat je koopt.

Geen enkel klusblog meer missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je bent de eerste die op de hoogte wordt gesteld!

Deel deze post met je klusvrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *