Enkele tips om je tuin efficiënt te onderhouden

Enkele tips om je tuin efficiënt te onderhouden

Een tuin is een zegen in de mooie zomerperiode, maar het kan ook heel wat werk met zich meebrengen. Als je geen groene vingers hebt, wil je dat het onderhoud zo efficiënt mogelijk verloopt, zodat je terug snel in je tuin kan zitten en van de zon kan genieten. Iedereen die een tuin heeft, heeft een aantal gereedschappen nodig om die te onderhouden. Het gereedschap bij uitstek is natuurlijk de grasmaaier, maar er zijn nog zoveel andere toestellen die je kunnen helpen om je tuin te onderhouden.

Leg gras aan met behulp van frezen

Wanneer je nog van nul moet beginnen bij het aanleggen van je tuin, is een van de belangrijkste gereedschappen een goede frees. Het zegt je misschien niet meteen iets, maar frezen helpen je bij het bewerken van de ondergrond zodat er een grasveld kan gezaaid worden. Er zijn verschillende redenen waarom je een frees zou kunnen gebruiken. Wanneer je bijvoorbeeld een grasveld of een moestuin wil aanleggen, moet de grond die je gebruikt natuurlijk ook vruchtbaar zijn. Daarom wordt vaak een frees ingeschakeld om de grond om te woelen of te spitten. Dit zorgt ervoor dat er lucht in de grond terechtkomt, wat de grond altijd ten goede komt. Daarnaast wordt de bovengrond losgemaakt waardoor de wortels van de groenten die je plant zich sneller en eenvoudiger kunnen ontwikkelen en ook dieper in de aarde kunnen reiken.

Het wordt aangeraden om te wachten met het omwoelen van de grond tot het geregend heeft. Wordt er de komende periode geen regen verwacht? Dan kan je altijd de grond besproeien. Op die manier kan je de beste resultaten verkrijgen. Zorg er daarnaast ook voor dat je zeker bent dat er geen leidingen in de grond zitten. Indien je deze doorboort met de frees, kan dit heel wat gevolgen hebben voor je huishouden.

Maai alle hoekjes en kantjes met behulp van trimmers

Wanneer je een tuin hebt met veel hoekjes en kantjes of smalle doorgangen, is de kans groot dat je niet alles kan maaien met je klassieke grasmaaier. Trimmers zijn op een bepaalde manier te vergelijken met een grasmaaier omdat het ook je gras afrijdt, maar het is toch niet helemaal hetzelfde.

Zo is een trimmer veel lichter wat betreft het gewicht, waardoor je het ook kan dragen terwijl je het gebruikt. Al wordt het aangeraden om een extra band aan te kopen zodat het grootste gewicht door je rug wordt gedragen. Dit zorgt ervoor dat het aangenamer is om te werken en het is daarnaast ook minder vermoeiend.

Wanneer je een trimmer nodig hebt, kan je kiezen uit drie verschillende aandrijvingen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een trimmer op batterij, waarbij er wordt aangeraden om een extra batterij aan te kopen zodat je altijd een batterij kan gebruiken terwijl de andere oplaadt. De twee andere mogelijkheden zijn benzine en elektriciteit.

Geen enkel klusblog meer missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je bent de eerste die op de hoogte wordt gesteld!

Deel deze post met je klusvrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *