Alles over subsidie op zonnepanelen in 2022

subsidie zonnepanelen

Steeds meer mensen in Nederland kiezen ervoor om de overstap te maken op zonnepanelen, aangezien dit een manier is om te investeren in het huis. Door de zonnepanelen gaat de marktwaarde van de woning namelijk omhoog. Als gevolg hiervan kun je de woning met meer geld voorkomen, op het moment dat je besluit om te voorkomen. Daarnaast bespaar je hiermee kosten op de energierekening, aangezien je met de zonnepanelen voortaan je eigen energie kunt opwekken. Het is dus een aantrekkelijke investering, waarbij je tevens voldoende aandacht geeft aan het milieu. Je kunt hulp krijgen bij de investering, aan de hand van subsidie op zonnepanelen in 2022

BTW-regeling

Het is wellicht niet altijd mogelijk om tot een subsidieregeling te komen. Het is namelijk zo dat deze regels per gemeente weer verschillen, waardoor het van belang is om voldoende informatie te lezen en op basis hiervan een beslissing te maken. Bij het regelen van de BTW-regeling kun je belasting terugkrijgen, op het moment dat je aangifte het gedaan. Belastingaangifte moet echter wel op een goede wijze gebeuren, waarbij je dus geen fouten maakt. Laat daarom altijd iemand jouw belastingaangifte nakijken en lees voldoende over de mogelijkheid om BTW terug te krijgen over de zonnepanelen. Je kunt de zonnepanelen onder andere aanschaffen bij Zonduurzaam.nl.

Investering

De zonnepanelen dienen als investering in de woning, waarbij het mogelijk is om de marktwaarde van de woning te vergroten. Bij het kopen van de zonnepanelen moet je een bedrag neerleggen rond de duizenden euro’s. Je hebt echter de mogelijkheid om dit bedrag weer terug te verdienen, in een periode van zeven jaar. Per jaar betaal je namelijk minder geld aan de energierekening. Verder kun je geld besparen door energie terug te vorderen aan het energienet. Dit noem je de salderingsregeling. Je levert energie terug aan een net, in ruil voor een goed bedrag. 

Subsidie aanvragen

Het is mogelijk om subsidie aan te vragen, afhankelijk van de gemeente waarin je woonachtig bent. Dit is namelijk per gemeente verschillend. De regeling wordt op lokaal niveau geregeld en op basis hiervan kun je wel of geen subsidie krijgen. Kijk dus vooral wat de mogelijkheden zijn binnen de gemeente waarin je woont. Door goed onderzoek te doen, ben je wellicht in staat om honderden euro’s aan subsidie te krijgen. Het is hierbij belangrijk om het formulier goed in te vullen. Dit geldt ook voor de BTW-aangifte, zorg ervoor dat je hierbij geen fouten maakt.

Kopen van de zonnepanelen

De zonnepanelen die je aanschaft spelen een rol in het proces. Door veel zonnepanelen aan te schaffen, ben je in staat om een grotere investering in het huis te doen. Daarnaast is het mogelijk om hier veel energie mee op te wekken, nadat deze zonnepanelen geplaatst en geïnstalleerd zijn. Deze informatie is van belang bij de subsidieregeling. Noteer dus vooral wat voor zonnepanelen je koopt, waarom en waar je deze gaat plaatsen. De hoogte van het geld dat je krijgt heeft wellicht invloed op deze keuzes. Verschillende opties met elkaar vergelijken is belangrijk.

Geen enkel klusblog meer missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je bent de eerste die op de hoogte wordt gesteld!

Deel deze post met je klusvrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *