8 manieren om je woning een winterse uitstraling te geven

Breng de wintersfeer in huis

Nu de koude wintermaanden naderen, doen veel mensen hun best om hun huis feestelijker en gezelliger te maken. Met een paar eenvoudige toevoegingen, kunt je wat winterse charme aan uw huis toevoegen. In dit artikel vertellen we je 8 manier hoe je eenvoudig wat winterse sfeer in je woning creëert.

Versier je muren met kunstwerken

Als je een klein vleugje winterse charme wilt toevoegen, raden we je aan je muren te versieren met wat kunstwerken. Dat kan van alles zijn, van handgeschilderde doeken en foto’s in zwart-wit tot door kinderen geschreven vakantiekaarten. Om de perfecte look te creëren, meng je verschillende materialen zoals hout, papier of stof op de muur.

Breng sfeerverlichting in huis

Door sfeerverlichting in je huis te brengen, zorg je voor een gezellige en warme sfeer. Je kunt hiervoor gebruik maken van kaarsen, LED (kerst)verlichting of gewoon het licht dat door je raam naar binnen komt. De combinatie van zachte kleuren en schaduwen zal een gezellige winterse sfeer scheppen.

Meng verschillende texturen met spreien en tapijten

Vergeet textiel niet bij het inrichten voor de winter! Kleden, dekens of vloerkleden zijn geweldige manieren om kleur en textuur aan elke kamer toe te voegen. Probeer pluche stoffen zoals fluweel en wollen te mengen met natuurlijke materialen zoals katoen of linnen.

Maak de boel lichter met witte tinten

Het toevoegen van wittinten is altijd een goed idee als je iets er luxueuzer maar tegelijk ook feestelijker uit wilt laten zien. Dit werkt heel goed voor slaapkamers omdat dit soort tinten zal een ontspannende en rustige stemming scheppen.

Voeg een verrassingselement toe met spiegels of schilderijen aan de muur

Het toevoegen van enkele elementen die licht weerkaatsen is altijd een goed idee als je je huis er in de winter magisch uit wilt laten zien. Spiegels zijn geweldig om dit effect te creëren, maar dat geldt ook voor interessante kunstwerken zoals sculpturale installaties. Hiermee kun je elke kamer in een handomdraai opfleuren! Vergeet ook de verlichtingsarmaturen niet

Planten in je inrichtingsplan

Planten kunnen ook warmte en karakter geven om een ruimte op te fleuren. Overdrijf echter niet, want te veel planten kunnen overweldigend zijn als ze niet goed bij elkaar passen. Het is het beste om het eenvoudig te houden door maar één soort toe te voegen in een kamer

Voeg wat winterse details toe aan je open haard of haard

Een van de meest iconische elementen in de winterse woninginrichting is het vuur. Als je geen openhaard hebt, waarom dan niet wat (nep) kaarsen toevoegen die flikkeren als vlammen? Of schaf gewoon een elektrische kachel met vlameffect aan als het te koud is voor een echt houtvuur. Niks zo lekker als met een warm drankje voor de haard zitten en verhalen aan elkaar vertellen of juist rustig en ontspannen een boekje lezen.

Hergebruik oude voorwerpen tot nieuwe winterdecoraties

Vergeet niet te recyclen als je met verschillende materialen decoreert! Oude boeken en foto’s kunnen omgetoverd worden tot prachtige schilderijen op doeken, terwijl sjaals wandkleden kunnen worden door ze eenvoudig op stroken stof te naaien. Om nog meer charme te creëren, gebruik je keukengerei als kaarsenhouders in plaats van dure metalen houders. Zo bespaar je geld zonder dat dit ten koste gaat van de gezellige wintersfeer!

Geen enkel klusblog meer missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je bent de eerste die op de hoogte wordt gesteld!

Deel deze post met je klusvrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *