28 tips die je verhuizing gemakkelijker maken

Verhuizen makkelijk gemaakt

Verhuizen is een moeilijk proces. Het is nog moeilijker als je niet vooruit plant en geen voorbereidingen treft. Er zijn veel dingen om rekening mee te houden, zoals inpakken, het nieuwe huis of appartement klaarmaken, en ervoor zorgen dat al uw nutsvoorzieningen worden overgebracht naar het nieuwe adres. In dit artikel vind je 28 tips om uw verhuizing vlot en zonder grote kopzorgen te laten verlopen.

  1. Begin optijd en zorg dat je voldoende tijd hebt om de taak te voltooien.
  2. Maak een lijst van wat er vóór de verhuisdag gedaan moet worden, en maak een schema voor jezelf.
  3. Onderschat niet hoe lang het duurt om al je spullen goed in te pakken.
  4. Pak dozen in kleine batches of één kamer tegelijk in, in plaats van te proberen alles in één keer te doen. Op die manier voel je je minder overweldigd en verminder je ook het risico dat iets vergeten wordt.
  5. Informeer huisgenoten en buren dat je gaat verhuizen.
  6. Sluit een huurdersverzekering af om je in te dekken tegen verloren voorwerpen tijdens de verhuizing.
  7. Sluit alle rekeningen met nutsvoorzieningen op je oude adres van tevoren af, zodat er na de verhuizing niets meer blijft lopen.
  8. Als je een verhuisbedrijf moet inhuurt, probeer dan zo ver mogelijk van tevoren te bellen.
  9. Doe het grote inpakken en inladen op één dag, zodat alles in één keer verhuisd wordt, in plaats van meerdere ritten met je auto of vrachtwagen te maken. Als dit niet mogelijk is, pak dan net genoeg in voor één rit per dag.
  10. Pak persoonlijke spullen zoals medicijnen apart van andere dozen in, zodat je deze ten alle tijde terug kan vinden.
  11. Houd belangrijke documenten zoals paspoorten en geboortebewijzen bij elkaar en neem ze mee als je verhuist om te voorkomen dat je ze tijdens het proces verliest (je kunt ze eventueel elders opslaan).
  12. Zorg ervoor dat op elk voorwerp een adresetiket zit voor je het in een doos stopt – vergeet kleine dingen zoals sleutels niet! Zet ook contactgegevens voor noodgevallen op alle etiketten.
  13. Zorg dat je de juiste dozen en verpakkingsmateriaal hebt. Als je twijfelt, kies dan voor steviger keuzes.
  14. Gebruik geen bagage of tassen met zachte zijkanten om voorwerpen als elektronica, serviesgoed of breekbare voorwerpen in te pakken.
  15. Vraag om hulp bij het sjouwen als je oude appartement bijvoorbeeld geen lift heeft, vraag dan iemand om hulp als dat nodig is.
  16. Label alle kamers op elke verdieping waar iets staat, zodat niets zoek raakt bij het uitladen in het nieuwe huis/appartement.
  17. Verpak kostbaarheden zoals juwelen apart van andere voorwerpen die verkeerd terecht kunnen komen in een doos met meer gewone bezittingen.
  18. Maak een lijst van wat er in elke doos zit en doe die buiten op de bovenkant van het pakket (je kunt ook foto’s maken met je smartphone).
  19. Zorg dat je alle informatie hebt die nodig is om je verhuizing af te ronden, zoals je nieuwe adres en contactgegevens.
  20. Vergeet niet dat de verhuisdag op zich al een grote verandering is.
  21. Beperk het aantal mensen dat met je meegaat om te helpen tot een minimum – ze kunnen elkaar in de weg lopen als het tijd wordt om alles in je vrachtwagen of auto te laden. Meer hulp is dus niet altijd beter.
  22. Verpak niets breekbaars in de buurt van vloeistoffen zoals wijnflessen of parfums/colognes (die kun je misschien beter in een andere doos doen). Zorg ervoor dat spullen die samen ingepakt zijn veilig zijn voor beschadiging tijdens het vervoer.
  23. Houd waardevolle spullen buiten bereik van huisdieren! Laat, indien mogelijk, dieren thuis op de verhuisdag of vraag of je een vriend(in) of familielid even op ze wil passen. Verhuis niet tijdens een vakantieweekend.
  24. Pak de zwaarste spullen eerst in en doe lichtere later, zodat ze geen breekbare voorwerpen zoals borden en glazen pletten.
  25. Doe je deur achter je dicht – het kan gemakkelijker zijn als je een extra set sleutels achterlaat bij iemand die in de buurt woont of om hulp vraagt nadat je alles op de nieuwe plek hebt uitgeladen. Zo voorkom je dat je jezelf buitensluit.
  26. Wees realistisch over hoeveel spullen je eigenlijk nodig hebt! Je oude spullen lijken misschien niet zo belangrijk als je ze opstapelt tegen alles wat nieuw is.
  27. Zorg ervoor dat serviesgoed goed gedroogd is voor je het inpakt, voor het geval er tijdens het vervoer condens in de dozen komt. Probeer, indien mogelijk, glaswerk apart van andere breekbare spullen in te pakken.
  28. Stop dozen zo vol als mogelijk met onbreekbare voorwerpen om ruimte te besparen en de verhuisdozen optimaal te benutten.

Geen enkel klusblog meer missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je bent de eerste die op de hoogte wordt gesteld!

Deel deze post met je klusvrienden

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *