Kou-bouten-houden-deze-winter

De winter is een tijd van het jaar waarin veel mensen zich zorgen maken over hoe ze kunnen voorkomen dat hun huis bevriest. Natuurlijk kun je jezelf warm aankleden en de verwarming aanzetten, maar er zijn andere manieren om uw huis comfortabeler te maken tijdens dit seizoen! In dit artikel geven we een aantal tips waarmee je je woning gemakkelijk winterklaar kunt maken.

Installeer weerstrippen rond ramen en deuren.

Weerstrippen ziet eruit als een rubber schuimkussentje dat op maat gesneden is voor de rand van je raam of deurpost. Dit helpt voorkomen dat koude lucht door kieren rond de randen van deze openingen naar binnen komt. Je kunt ook isolerende gordijnen voor ditzelfde doel gebruiken, als je geen weerstrippen wilt vervangen.

Dubbelcheck je CV ketel

Voor de winter begint, moet je de filters en ventilatieopeningen van je verwarmingssysteem controleren. Het is het beste om deze jaarlijks te vervangen, zodat ze optimaal kunnen werken en problemen als verstopte luchtwegen of kapotte ventilatoren in deze tijd kunnen voorkomen.

Voeg meer isolatie toe

Veel mensen beseffen niet hoeveel warmte er via hun zolder ontsnapt! Overweeg een geïsoleerd dak te plaatsen als het huidige dak dat het jouwe bedekt niet genoeg is om je warm te houden tijdens de koudere maanden. Je vindt tegenwoordig verschillende mogelijkheden online, waaronder producten op wolbasis die zowel milieuvriendelijk als kosteneffectief zijn. Zorg er wel voor dat je je zolder opmeet voor je bestelt. Jezelf beschermen tegen de kou is belangrijk-maar het hoeft ook niet duur te zijn. Door enkele van deze tips kun je je huis met gemak winterklaar maken.

Plaatselijk verwarmen

De energieprijzen rijzen de pan uit. Je wilt dus zeker niet onnodig stoken. Zorg ervoor dat je ’s avonds en als je niet thuis bent de verwarming lager zet en alleen in de ruimtes verwarmt waar je gedurende de dag ook actief bent. Probeer ook een extra laag kleding aan te trekken voor je je thermostaat hoger zet. Het bespaart je een hele hoop geld!

Installeer een programmeerbare thermostaat

Met een programmeerbare thermostaat kun je de temperatuurinstellingen gemakkelijk aanpassen. Deze kan ingesteld worden volgens verschillende tijden voor thuis of werk-zo dat hij automatisch verandert als op geen van beide plaatsen iemand aanwezig is. Hij geeft ook nauwkeurige gegevens over hoeveel energie elk gezinslid verbruikt op basis van hun unieke patronen.

Geen enkel klusblog meer missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je bent de eerste die op de hoogte wordt gesteld!

Deel deze post met je klusvrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *