Zo kies je het perfecte behang voor jouw woning

Behang

Behang is een populaire manier om een kamer een nieuwe look te geven, en er zijn veel verschillende soorten behang beschikbaar. Van traditioneel papieren behang tot innovatieve opties zoals fotobehang, er is voor iedere smaak en stijl iets te vinden. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten behang en geven we tips over hoe je het beste behang kiest voor jouw kamer.

Papierbehang

Een van de meest gebruikelijke soorten behang is papierbehang. Dit is gemaakt van papier en is beschikbaar in een breed scala van patroontjes, kleuren en ontwerpen. Papierbehang is een goedkope optie, maar het vereist wel meer tijd en inspanning om aan te brengen en te verwijderen.

Vliesbehang

Een andere populaire optie is vliesbehang. Dit is gemaakt van een niet-geweven materiaal en is gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen. Het is ook een duurzame optie omdat het geschikt is voor gebruik in vochtige ruimtes.

Fotobehang

Er is ook een nieuwe trend, fotobehang. Dit is een unieke optie waarmee je een foto of afbeelding op de muur kunt laten drukken. Dit geeft een persoonlijke touch aan een kamer en het is een geweldige manier om een statement te maken. Je kunt zelfs een eigen foto laten printen en op de muur plakken. Je kunt dit type behang natuurlijk niet kant-en-klaar in de winkel kopen, maar je kunt wel heel eenvoudig online fotobehang met eigen foto laten drukken.

Bij het kiezen van behang, is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de kamer, de verlichting en de inrichting van de kamer. Een druk patroon kan een kleine kamer doen aanvoelen als een kooi, terwijl een subtiel patroon kan een grotere kamer laten aanvoelen als een lege ruimte. Bepaal ook of je een meer neutrale of opvallende look wilt.

Het is ook belangrijk om te overwegen hoe vaak je van plan bent om het behang te vervangen. Als je van plan bent om frequent van behang te wisselen, kies dan voor een goedkopere optie zoals papieren behang. Als je echter van plan bent om het behang voor langere tijd te behouden, kies dan voor een duurzamere optie zoals vliesbehang.

Geen enkel klusblog meer missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je bent de eerste die op de hoogte wordt gesteld!

Deel deze post met je klusvrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *