Wat zijn led tl armaturen en waarom zou je het gebruiken?

led armatuur

Led armatuur is de toekomst. Veel bedrijven en particulieren gebruiken ze al, maar misschien vraag je je af wat het precies is. In dit blogartikel leggen we uit wat led tl armaturen zijn, waarom je het zou moeten gebruiken en hoe je ze kunt installeren.

Wat zijn tl led armaturen?

Led armaturen zijn lichtgroepen die worden aangedreven door leds in plaats van traditionele gloeilampen of halogeenspots. De leds (light emitting diodes) zijn kleine, energiezuinige lichtbronnen die heel weinig elektriciteit verbruiken. Ze gaan veel langer mee dan traditionele gloeilampen, waardoor je ze minder vaak hoeft te vervangen.

Waar worden tl led armaturen voornamelijk gebruikt?

Fluorescerende led-armaturen worden gebruikt in een verscheidenheid van instellingen, zowel residentieel als commercieel. Ze worden vaak gebruikt in keukens, woonkamers, slaapkamers, kantoren en restaurants. Veel mensen gebruiken ze ook in hun buitenruimtes, zoals patio’s en terrassen.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van fluorescerende LED armaturen?

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van fluorescerende LED armaturen ten opzichte van traditionele gloei- of halogeenspots. LED’s produceren heel weinig warmte, zodat ze de temperatuur van de kamer niet verhogen zoals andere lichtbronnen dat kunnen doen. Ze gebruiken ook veel minder elektriciteit dan traditionele lichtbronnen, zodat ze je geld kunnen besparen op je energierekening. Bovendien gaan ze veel langer mee dan traditionele lampen, zodat je ze minder vaak hoeft te vervangen.

Hoe installeer ik fluorescerende LED armaturen?

Het installeren van fluorescerende LED armaturen is relatief eenvoudig. Je zult een paar benodigdheden moeten aanschaffen, waaronder LED-lampen, een voeding en wat draad. Zodra je alles hebt wat je nodig hebt, volg je de instructies die bij je armaturen zitten. Als je het niet prettig vindt om de installatie zelf te doen, kun je altijd een professionele elektricien inhuren om het voor je te doen.

Zoals je ziet, zijn er veel redenen om over te stappen op fluorescerende LED armaturen. Ze zijn energiezuiniger, gaan langer mee en produceren minder warmte dan andere lichtbronnen. Als je op zoek bent naar een manier om geld te besparen en je ecologische voetafdruk te verkleinen, dan zijn fluorescerende LED armaturen een geweldige optie.

Geen enkel klusblog meer missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je bent de eerste die op de hoogte wordt gesteld!

Deel deze post met je klusvrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *