De voordelen van een mangohouten salontafel

De voordelen van een mangohouten salontafel

Mangohout is hout dat een warme kleur bevat en waar nuances in het hout kenbaar zijn. Het geeft je mangohouten meubels een sierlijke uitstraling. Mangohout wordt pas gemaakt als je boom geen vruchten meer draagt. Hierdoor is mangohout een milieuvriendelijk product. Normale hout soorten groeien best langzaam maar mangohout groeit vergeleken met andere hout soorten een stuk sneller. Mangobomen kunnen in een hele kort tijd een hoog groeien. Ze kunnen tot maar liefst 40 meter hoog groeien. Wat zijn nou allemaal de voordelen van mangohout?

Duurzame meubels van Mangohout

Mangohout is een duurzaam product. Omdat het dus pas gemaakt wordt als de boom geen vruchten meer draagt is het milieuvriendelijk. Dit is natuurlijk super! Door het kappen van hout komen er niet perse veel brandstoffen vrij alleen is het niet de bedoeling dat we zomaar alles afkappen en er voor zorgen dat de dieren geen leef ruimte meer hebben. Omdat de mangoboom alleen gekapt wordt als het geen vruchten meer draagt helpen we hierbij de dieren die hier leven. De vruchten van de boom is hun voedsel. Als de boom geen vruchten meer draagt is de boom dus minder belangrijk voor de dieren en kunnen wij er hout van maken.

Mangobomen hebben ook weinig onderhoud nodig. Dit is natuurlijk super handig. Niemand heeft er zin in om van alles te moeten doen om de tafel mooi te houden. Daar hebben we natuurlijk ook helemaal geen tijd voor. Met bijenwas kan je heel makkelijk de tafel schoonmaken en wordt het hout weer een mooie kleur. Dit hoeft je maar een paar keer per jaar te doen. Er zijn verschillende soorten bijenwas waaronder, transparante, licht en donkere was. Alle soorten bijenwas zorgt er voor dat je tafel weer terug tot leven komt.

Sterk hout

Het is ook kwalitatief sterk hout. Daarom is mangohout een perfect soort hout voor je meubels. Vooral voor grote tafels is mangohout perfect. Mangohout is ook heel betaalbaar. Hoe handig! Dat willen we natuurlijk graag horen. Het heeft een perfecte prijs kwaliteit verhouding. Mangohout is ook heel uniek. Elke meubel stuk zal er anders uit zien. Dat is natuurlijk super leuk.

Mangohouten meubels zijn meubelen die op het moment helemaal in is en iedereen in het huis moet hebben. Mooi en milieuvriendelijk!

Geen enkel klusblog meer missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je bent de eerste die op de hoogte wordt gesteld!

Deel deze post met je klusvrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *