Badkamer schoonmaken tips

Je badkamer schoonmaken is heel belangrijk. Je badkamer is de plek waar je jezelf verzorgt. Je poetst je tanden je doucht daar en gaat er naar de wc en om het schoon te houden moet de kamer zelf ook schoon en netjes zijn. Het is niet het leukste taakje om te doen in het huis maar je hebt natuurlijk geen zin in vieze schimmels in je badkamer. Maar hoe hou je je badkamer, barmeubelen, https://www.sanitairnaarkeuze.nl/kranen en het toilet in de badkamer nou schoon?

Goed onderhouden van de badkamer

Eigenlijk moet je je badkamer dagelijks schoonmaken. Natuurlijk hoef je niet elke dag een grondige schoonmaken te doen maar probeer het wel elke dag netjes te houden. Een tip maak altijd van boven naar beneden schoon dus de vloer als laatst. Iets wat je wekelijks schoon moet maken is het bad, douche, toilet en de vloer dweilen. Dit hoeft ook niet heel lang te duren. Gewoon met een doekje er overheen om het schoon te houden. Probeer 1 of 2 keer in de maand grondig de badkamer schoon te maken.

Heb je gele vlekken in je badkamer kan je deze makkelijk weg halen met bleek. Een stukje citroen kan ook wonderen doen. Het bad speelgoed van de kinderen moet ook goed schoon gemaakt worden. Dit kan je doen voor het een paar minuten in een azijnbadje te laten liggen. Spoel het daarna wel goed af met water want je wilt natuurlijk niet dat je kind azijn in zijn of haar mond krijgt.

De douche schoonmaken

Je douchekop schoonmaken is ook heel belangrijk, dit water spoelen wij ons meer af en houden en ons meer schoon dus moet de douchekop natuurlijk ook schoon zijn. Om je douchekop schoon te maken vul je een zakje met schoonmaakazijn en bindt dit vast aan je douchekop. Laat dit een nachtje weken en schrob daarna met een tandenborstel de kalk er af. Dit is heel makkelijk en goed om te doen voor je douchekop.

Door elke dag alle rommel op te ruimen oogt je badkamer ook wat schoner. Dus gooi je was meteen in de wasmand en al je make-up doekjes in de prullenbak. Sorteer je kleine spulletjes in je badkamer en plaats ze in sorteer bakjes. Deze zijn verkrijgbaar bij de Ikea en zijn heel handig. Dit is een kleine moeite maar zorgt er wel voor dat je badkamer er netjes en overzichtelijk uit ziet.

Om je bad en douche schoon te houden kan je eerst met een sopje met schoonmaakazijn en water je bad en douche schoonmaken. Je kan de tegels poetsten met een schuursponsje of borstel. Doe dit wel voorzichtig want je wilt geen krassen op je tegels. Maar wel met een droge doek er weer overheen zo voorkom je dat je waterdruppels blijft zien.

Het schoonmaken van kranen in de badkamer

Kranen schoonmaken er wel wat ingewikkelder. Dit is wel heel belangrijk. Het water dat uit de kraan komt was je je gezicht mee, drink je van en nog veel meer. Maar hoe houd je dit nou schoon? met HG kalkweg schuimspray maak je super makkelijk en snel je kraan schoon en verwijder je heel snel kalk van je chromen kraan. Spuit de schuimspray op er en laat het ongeveer 5 minuten in trekken. Met de HG badkamerreiniger extra glans kan je er voor zorgen dat je kraan weer mooi glanzend wordt. Dit verwijdert ook zeepresten, huidvetten en lichte kalkaanslag van je kraan.

 

Geen enkel klusblog meer missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je bent de eerste die op de hoogte wordt gesteld!

Deel deze post met je klusvrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *