De mogelijkheden van een gevelrenovatie

Gevelrenovatie mogelijkheden

Een gevelrenovatie kan uit veel verschillende werkzaamheden bestaan. Het is daarom verstandig dat je je goed inleest op deze mogelijkheden. Zo kan je zelf aan de hand van de staat van je gevel bekijken welke vorm van gevelrenovatie nodig is. Hieronder leggen we de verschillende mogelijkheden van gevelrenovatie uit.

Voegen vervangen

Zitten er scheuren in de voegen, of zijn er andere gebreken? Dan is het tijd om de voegen te vervangen. Door de voegen te vervangen heb je een grote invloed op het uiterlijk van de gevel. Bij het vervangen van voegen worden de oude voegen weggeslapen en worden er vervolgens nieuwe geplaatst.

Het laten vervangen van de voegen kost gemiddeld €40,- tot €42,- per vierkante meter.

Raamdorpels vervangen

Een raamdorpel beschermt de gevel onder de kozijnen. Zijn de dorpels beschadigd? Dan heb je vaak last van lekkages. Het is daarom ontzettend belangrijk dat deze op tijd worden vervangen. Bij het vervangen van raamdorpels wordt er meestal een uurtarief gehanteerd: dit is gemiddeld €35,- per uur.

Er zijn verschillende soorten raamdorpels:

  • Aluminium raamdorpels: met aluminium zorg je voor een strakke afwerking. Deze vormen van raamdorpels zie je voornamelijk bij moderne woningen.
  • Raamdorpelstenen: raamdorpelstenen zijn extreem weerbestendig, bovendien zijn ze onderhoudsvrij en makkelijk te reinigen.
  • Betonnen raamdorpels: ook betonnen raamdorpels zijn makkelijk er te onderhouden en moeilijk te beschadigen
  • Kunststof raamdorpels: kunststof raamdorpels zijn makkelijker te plaatsen. Bij kunststof heb je de keuze uit veel verschillende kleuren en stijlen.

 Repareren van scheuren

Bij scheuren in de muren zal dit moeten worden gerepareerd. Scheuren in de muren hebben een negatieve impact op de draagconstructie van de gevel. Daarnaast ziet het er ook niet mooi uit. De oorzaak van scheuren is verschillend: soms komt het door constructiefouten, maar het kan ook komen door warm en droog weer. In ernstige gevallen kan het ook komen door verzakking van de gevel.

Het repareren van scheuren kan beginnen bij €12,50,- per steen, maar kan ook oplopen tot het compleet vervangen van de gevel. Daarbij moet je rekening houden met €40,- tot €50,- per vierkante meter.

Gevelbekleding vervangen

Gevelbekleding vervangen is ook een vorm van gevelrenovatie en wordt vaak uitgevoerd om de gevel een nieuwe uitstraling te geven.  Daarbij zijn er ook een paar voordelen waar je van kan genieten:

  • Gevelbekleding is een goede bescherming voor weersomstandigheden
  • Met gevelbekleding geef je het huis een nieuwe uitstraling
  • Door gevelbekleding te plaatsen gaat de gevel langer mee
  • Onderhoud van de gevel wordt een stuk makkelijker

Gevelbekleding kan bestaan uit verschillende materialen. Deze prijzen liggen van €40,- tot €150,-. Met een beperkt budget kies je het beste voor crepi, dit kost €40,- tot €80,- per vierkante meter. Gevelplaten of hout kost zo’n €100,- tot €150,-.

Aanbrengen van gevelisolatie

Ook het isoleren van de gevel is een onderdeel van gevelrenovatie. Door de gevel te isoleren kan je flink besparen op energie kosten. Het kan zowel binnen- als buiten de gevel worden geplaatst. De kosten voor het aanbrengen van gevelisolatie zijn lastig uit te drukken in specifieke prijzen. Heb je een gevel van 50 vierkante meter? Dan kost dit €4.800,- om de binnenkant te isoleren. Voor de buitengevel betaal je dan €7.500,-.

Wist je dat je ook kan profiteren van subsidies en andere maatregelen? Je leest hier meer over op Rvo.nl.

Impregneren van de gevel

Je kan de gevel ook laten impregneren. Hierbij wordt er een preventieve coating over de gevel aangebracht. Zo blijft de gevel langer van hoge kwaliteit en is het beschermd tegen doorslaand vocht.  Een gevel impregneren kost gemiddeld €8,- tot €12,- per vierkante meter.

Geen enkel klusblog meer missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je bent de eerste die op de hoogte wordt gesteld!

Deel deze post met je klusvrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *