Kies voor ramen en deuren die bij elkaar passen

Kies voor ramen en deuren die bij elkaar passen

Als je bezig bent met de renovatie of herinrichting van je woning, ligt de focus vaak eerst op een nieuwe keuken, badkamer of nieuwe meubels. Puur op esthetisch vlak wordt er niet meteen gedacht aan ramen en deuren. Toch zijn je ramen en je voordeur een van de eerste dingen die de mensen zien wanneer ze bij je op bezoek komen, nog voor ze een stap in je woning hebben gezet. Daarom is het ook belangrijk dat je voor ramen en deuren kiest die niet enkel bij de buitenkant van je huis of appartement passen, maar ook bij het interieur.

Kies de beste ramen voor jouw huis

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe ramen, zijn er heel wat mogelijkheden waaruit je kan kiezen. Niet enkel de kleur, maar ook de stijl moet gekozen worden. De meest gekende materialen zijn hout, aluminium en pvc. Elk materiaal heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen. Hout zorgt ervoor dat je woning een hele authentieke en warme uitstraling krijgt. Hou er wel rekening mee dat hout minder onderhoudsvriendelijk is dan de andere materialen. Zo moet je om de aantal jaar het hout overschilderen om ervoor te zorgen dat de kwaliteit bewaard blijft.

Aluminium ramen zorgen meestal voor een moderne touch aan je woning. Er zijn niet te veel prullen te vinden bij dit soort ramen. De meest gekozen kleur is in dit geval ook zwart. Wanneer je een strak en minimalistisch interieur hebt of grote raampartijen hebt, zijn deze ramen vaak de beste optie. Pvc ramen zijn dan weer een zeer budgetvriendelijke optie, maar hier heb je vaak minder mooie, verfijnde opties is. De profielen zijn dikker dan in hout of aluminium.

Verschillende stijlen voor deuren

Zoals hierboven aangehaald, is het aan te raden om je ramen en deuren in dezelfde stijl te kiezen. Anders kan het al snel een onsamenhangend geheel worden. Net zoals bij ramen, heb je ook bij deuren verschillende mogelijkheden. Zo kan je kiezen tussen deuren met glas of zonder glas. Vaak worden deuren met glas gekozen in een modern en strak interieur. Het nadeel is dat je hier heel snel vingerafdrukken op ziet. Zeker wanneer je jonge kinderen hebt, kan dit een struikelblok zijn. Deuren met glas zorgen vaak ook voor een ruimer gevoel omdat je ook zicht hebt op de andere ruimte.

De voordeur is misschien wel de belangrijkste deur in heel je woning. Naast een goede isolatie moet het namelijk ook een gevoel van veiligheid geven. Daarom kan je kiezen tussen verschillende sloten. Zo heb je de mogelijkheid om voor een driepuntssluiting te gaan. Naast het klassieke slot dat in het midden van je deur zit, heb je twee extra sloten. Een slot is bovenaan geplaatst en de andere onderaan. Wanneer je je deur op slot doet, moet je één keer draaien wanneer je enkel het middelste slot wil gebruiken. Draai je een tweede keer, dan hoor je ook de twee andere sloten dichtvallen.

 

Geen enkel klusblog meer missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je bent de eerste die op de hoogte wordt gesteld!

Deel deze post met je klusvrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *