Je tuin is even belangrijk als je woning zelf

Je tuin is even belangrijk als je woning zelf

Doordat je de afgelopen jaren niet veel buitenshuis mocht en kon doen, zijn meer en meer mensen de waarde van een tuin gaan appreciëren. Mensen zonder tuin gingen massaal op zoek naar een nieuwe woning. Het belang van een gezellige en mooie tuin mag dus niet onderschat worden. Afhankelijk van de grootte van de tuin kan je er ook iets heel gezellig van maken. Niets is namelijk gezelliger dan in de zomerperiode te genieten van het zonnetje met familie of vrienden. De stap om een grote investering te doen in je tuin om hem helemaal om te bouwen naar jouw wensen wordt steeds meer genomen.

Bepaal wat je wil

Bij elke renovatie of verandering in of buiten je woning moet je natuurlijk op voorhand beslissen wat je juist wil doen. Wil je volledig voor stenen gaan of mag er toch nog een stukje gazon overblijven? Belangrijk is om alles wat moet veranderen uit te breken zodat je volledig van nul kan beginnen. Zodra je weet wat je wil, kunnen de opbouwwerken beginnen. Wanneer je zelf niet echt handig bent, schakel je best een expert in. Als je kiest voor een extra poolhouse, heb je mortel, bakstenen en een solide ondergrond nodig. Kies je voor een terras of voor tegels? Dan moet de ondergrond eerst gelijk worden gemaakt. Daarna wordt er een mengsel van cement, zand en water gemaakt om als ondergrond te dienen. Dit wordt ook wel eens stabilisé genoemd. Het grote voordeel van stabilisé is dat het water doorlaat waardoor het ook in de grond kan trekken.

Het is belangrijk dat dit mengsel met de juiste verhoudingen wordt gemaakt. Er moet voldoende cement in verwerkt zijn om stevig te zijn, maar het mag ook niet een te vast mengsel worden omdat het anders geen water gaat doorlaten. In de meeste gevallen wordt er gebruik gemaakt van een betonmolen om het te mengen. Je voegt de afzonderlijke elementen in de betonmolen en het doet de rest voor jou.

Bepaal de aankleding

Zodra je weet wat je juist wil van ondergrond begint natuurlijk het leukste gedeelte, namelijk de aankleding. Zelfs wanneer je een kleine tuin hebt, zijn er voldoende mogelijkheden. Indien je hebt gekozen voor een terras, kan je dit al heel eenvoudig opvullen met een leuke tuintafel of loungeset. Plaats er een barbecue bij en je avonden kunnen al niet meer stuk.

Ook de rest van je tuin kan je heel leuk aankleden. Als je kinderen hebt, kan je bijvoorbeeld opteren voor een speeltoestel of een schommel. Is dit niet het geval dan kan je ook een hangmat plaatsen waar je tijdens de zomermaanden kan genieten van een goed boek en het goede weer. Een mix van leuke planten en bloemen zorgen ervoor dat je tuin ook wat extra kleur krijgt.

Dit zijn natuurlijk slechts enkele voorbeelden van hoe je een tuin kan indelen. Wanneer je hier geen kennis van hebt, kan je ook beroep doen op een tuinarchitect die je ongetwijfeld leuke ideeën kan geven!

Geen enkel klusblog meer missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je bent de eerste die op de hoogte wordt gesteld!

Deel deze post met je klusvrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *