Het opfrissen van je badkamer kan op verschillende manieren. Je kunt een totale make-over plannen, waarbij je de bestaande badkamer er helemaal uitbreekt. Het is ook mogelijk om bepaalde onderdelen van je badkamer te veranderen. Dat kan soms al een heel ander beeld geven, waardoor je badkamer weer als nieuw lijkt. Wat kun je doen als je je badkamer wilt verbouwen in Sliedrecht? Dit zijn een paar idee├źn voor een upgrade.

 

Maak meer ruimte bij de douche

 

Een standaard douchebak heeft een afmeting van negentig bij negentig centimeter. Als je hier vervolgens een cabine omheen hebt staan die volledig gesloten is, kan dat een krap gevoel geven. Een inloopdouche, ook wel Italiaanse douche genoemd, kun je zo groot maken als je zelf wilt. Je bent niet gebonden aan een douchebak, maar ook niet aan een douchescherm. Want het ontwerp kan dusdanig gemaakt worden dat je alleen gebruik maakt van de afscherming van de muur en de voorkant is open. Dat geeft een ruimtelijk effect in de badkamer, waarbij je bovendien genoeg bewegingruimte in de douche hebt.

 

Vervang de vaste wastafel

 

De wastafel geef je een nieuw uiterlijk door de vaste wastafel te vervangen voor een design waskom die je op het wastafelmeubel plaatst. Heb je een groot gezin? Dan is het misschien wel handig om te kiezen voor twee waskommen naast elkaar. Door natuurlijke materialen toe te passen, zoals een houten onderstel of een stenen waskom, geef je bovendien extra sfeer aan het geheel.

 

Leg een nieuwe tegelvloer of plaats andere wandtegels

 

Het is niet altijd noodzakelijk om de tegelvloer te vervangen. Toch kun je besluiten om een deel van de tegelvloer opnieuw te leggen. Bijvoorbeeld in de nieuwe inloopdouche, waarbij je zorgt dat er een antsliplaag op de tegels zit. Of je plaatst een nieuwe rij tegels tegen de wand bij de wastafels, zodat dit stukje van de badkamer een echte blikvanger wordt. Uiteraard stem je alles af op de stijl van de blijvende meubels. Maar door een paar nieuwe accenten aan te brengen, heb je toch een hele andere indruk als je de badkamer binnenkomt.

Geen enkel klusblog meer missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je bent de eerste die op de hoogte wordt gesteld!

Deel deze post met je klusvrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *