compressor onderhoud

Wanneer je een schroefcompressor hebt, is het ontzettend belangrijk om deze goed te onderhouden. Zo voorkom je schade, je lost bepaalde problemen op en je compressor gaat langer mee. Hiermee voorkom je ook kosten doordat je productie stil is komen staan. Er zijn verschillende soorten onderhoud, en ook verschillende manieren om dit te doen. Doordat er verschillende soorten compressoren zijn, vragen ze soms om andere manieren van onderhoud. Bij de een zitten bijvoorbeeld extra filters die moeten worden schoongemaakt, terwijl er bij de ander juist andere onderdelen meer aandacht nodig hebben. Lees verder voor alle manieren van onderhoud op een compressor.

Preventief onderhoud

Het is belangrijk om op tijd schade te signaleren. Dit kun je doen door middel van preventief onderhoud. Hiermee voorkom je schade en storingen. Zo bespaar je op reparatiekosten en stilstandkosten. Tijdens het onderhoud wordt de compressor gereinigd en worden bepaalde onderdelen zo nodig vervangen. Het is belangrijk dat dit door een specialist gedaan wordt, doordat de machines veel kennis en ervaring vragen. Verder is het belangrijk om het advies van de specialist op te volgen. Zo voorkom je schade en zorg je ervoor dat je compressor nog lang mee kan gaan. Hoe zorg je er echter voor dat er preventief onderhoud gedaan kan worden? Je vraagt de specialist hoe vaak de compressor onderhoud nodig hebt en maakt op basis van zijn advies een schema van hoe vaak de specialist langs moet komen voor het onderhoud.

Wat je zelf kunt doen

Zelf kun je ervoor zorgen dat de machine schoon blijft. Laat de grote onderhoudsbeurten over aan de specialisten. Volg het advies op dat je krijgt bij aanschaffing en tijdens het onderhoud. Wanneer ze zeggen dat het onderdeel iedere maand schoongemaakt moet worden, of wanneer je een buis op lekkage moet checken, is het uitermate verstandig om dit ook te doen. Verder is het slim om dat allemaal op een vast schema te doen. Laat minstens een keer per jaar een specialist langs komen voor onderhoud. Zelf kun je iedere maand een reinigingsbeurt doen en kijken of bepaalde onderdelen vervangen moeten worden. Verder is het slim om meteen een specialist te bellen wanneer er iets mis lijkt te zijn. Als je zelf geen diepe kennis over het apparaat hebt, is het niet verstandig om er zelf naar te kijken. Voorkom verdere schade en vraag een specialist om hulp.

Andere oplossingen

Heb je inderdaad geen kennis van compressors? En heeft de compressor die jij hebt wel die extra aandacht nodig waar een specialist niet voor hoeft te komen? Dan kan je altijd kijken of jij of een andere werknemer bereid is om een cursus te volgen. Met een cursus kan je ervoor zorgen dat je de compressor goed kan onderhouden worden door iemand die daar kennis van heeft. Hiermee zorg je er ook voor dat eventuele mogelijke schade die gemaakt kan worden door een onervaren iemand wegvalt. 

Compressors hebben veel onderhoud nodig en dit kan je door een specialist laten doen of zelf doen. Heb je te weinig ervaring in de techniek om zelf compressor onderhoud te plegen? Overweeg dan een cursus om ervoor te zorgen dat de compressor goed onderhouden wordt.

Geen enkel klusblog meer missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je bent de eerste die op de hoogte wordt gesteld!

Deel deze post met je klusvrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *