Hoe interessant is de keuze voor infraroodverwarming?

infrarood verwarming

De mogelijkheden waar je vandaag de dag een keuze tussen kan maken op vlak van verwarming zijn uiteraard vrij uitgebreid. Eén van de opties waar je voor kan kiezen is infraroodverwarming. Door de jaren heen is deze vorm van verwarming stelselmatig populairder geworden. Dat hoeft ook zeker niet te verbazen, want er zijn best een aantal interessante voordelen aan verbonden. Ben jij ook benieuwd om te achterhalen wat de voordelen van deze vorm van verwarming nu precies zijn? Dan is het zeker interessant om nog even de onderstaande informatie door te nemen. 

Hoe werkt infraroodverwarming precies? 

Op moment van schrijven bestaat infraroodverwarming reeds zo’n 15 jaar. Sinds het ontstaan van deze vorm van verwarming is er uiteraard behoorlijk wat gebeurd. In het merendeel van de gevallen geldt voor dit systeem dat ze verwerkt zit in vrij kleine panelen. Deze panelen zijn op vlak van omvang in ieder geval een stuk kleiner in vergelijking met de klassieke radiatoren die in het verleden in menig aantal woningen waren terug te vinden. Bovendien is het zo dat deze vorm van verwarming eveneens aangekocht kan worden in tal van uit andere uitvoeringen. Denk hierbij concreet aan: 

  • Onder de vorm van vloerverwarming;
  • Onder de vorm van zogenaamde stralers; 

Voor deze vorm van verwarming geldt dat ze compleet onschadelijke infraroodstraling uitstraalt. Voor deze stralen geldt dat ze zich bevinden op een frequentie van zo’n 10.000 nanometer. Op deze manier kan elke ruimte in de woning op een gelijkmatige manier worden verwarmd. Het is onnodig om te zeggen dat er op deze manier een zeer aangename warmte kan worden gerealiseerd. Bij traditionele radiatoren is dat door het ontstaan van temperatuurverschillen tussen diverse ruimtes doorgaans een ander verhaal. Infraroodverwarming biedt op dit vlak dus een zeer belangrijke meerwaarde. 

Op welke voordelen kan je rekenen?

Er zijn aan het gebruik van infraroodverwarming tal van interessante voordelen verbonden. In eerste instantie is er het voordeel van de aangename warmte die wordt verspreid doorheen de woning. Dit is echter niet alles. Bovendien is het namelijk eveneens zo dat je kan rekenen op deze voordelen:

  • Deze vorm van verwarming is vrij eenvoudig te plaatsen;
  • Er is slechts een zeer beperkt onderhoud vereist;
  • Je kan er een aantrekkelijke hoeveelheid energie mee besparen;
  • De verwarmingselementen zien er strak en modern uit;
  • De aankoopprijs valt vaak een stuk beter mee dan je zou vermoeden; 

Spreken de hierboven aangehaalde voordelen jou ook best aan en wil je daar dan ook bijgevolg graag ook in jouw woning van kunnen genieten? Dan kan de keuze voor het aanschaffen van infraroodpanelen of een andere dergelijke vorm van verwarming voor in jouw huis interessant zijn. 

Integreren in een bestaande woning? Geen probleem!

Tot slot is er nog één extra voordeel verbonden aan het gebruik van infraroodverwarming. Voor deze vorm van verwarming geldt immers dat ze ook eenvoudig in een bestaande situatie kan worden geïmplementeerd. Dit uiteraard omdat er eigenlijk helemaal geen schade voor dient te worden aangericht. Ook dit is met zekerheid een niet onbelangrijk voordeel waar je op kan rekenen bij het integreren van deze vorm van verlichting in jouw woning. 

 

Geen enkel klusblog meer missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je bent de eerste die op de hoogte wordt gesteld!

Deel deze post met je klusvrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *