free-photo-of-auto-vintage-mercedes-oldsmobile

Aan je auto klussen vinden sommige mensen heerlijk, maar anderen hebben er weer niet zo’n voorliefde voor. Toch is het een leuke zondagsbesteding, en kan het ook echt verbroederend werken om lekker samen aan je auto te klussen. Een klusje aan je auto hoeft bovendien niet moeilijk te zijn. In deze blog zetten wij drie klusjes aan je auto op een rij die eigenlijk iedereen kan uitvoeren. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Vervang je velgen

Je velgen kun je zelf vrij eenvoudig vervangen. Bovendien is dit een klusje aan je auto waar je direct iets van ziet. Je kan er namelijk voor kiezen om gewoon de standaard matte zilveren velgen op je wielen te zetten, maar je kan ook voor een ander type gaan, zoals hoogglans zwarte velgen. Dit geeft al snel een luxe uitstraling aan je auto. Hoe vervang je je velgen? Dit kan een redelijk makkelijk klusje zijn, maar het vereist wel enige zorg en aandacht zodat je geen onnodige schade aan je velg en aan je wiel aanbrengt. Zorg allereerst dat je de nodige benodigdheden hebt, zoals een krik, een wielmoersleutel, een momentsleutel, nieuwe velgen en eventueel nieuwe banden. Verwijder allereerst de wielmoeren, en krik daarna het voertuig op. Verwijder dan het wiel en plaats het plat op de grond om het evenwicht te behouden. Pak de nieuwe velg en plaats deze op de wielbouten. Zorg dat de gaten in de velg overeenkomen met de wielbouten. Bevestig de velg dan met de wielmoeren. Om dit volledig vast te zetten gebruik je de momentsleutel. Dit herhaal je voor elk wiel afzonderlijk en klaar is Kees!

Vervang je bougie

Een bougie? Wat is dat eigenlijk? Een bougie heeft de taak om vonkjes af te geven voor de ontbranding van de motor. Ook dit is vrij eenvoudig om te vervangen. Start met het vrij maken van de motorruimte en zorg ervoor dat je motor afgekoeld is. Zoek de bougiekabels in je motor en trek voorzichtig aan de bougiekabel om deze los te maken van de bougie. Verwijder vervolgens de oude bougie en installeer de nieuwe bougie en de nieuwe bougiekabel. Dat was het, zo snel vervang jij je bougie!

Beplak je auto met accessoires 

Een wat makkelijker klusje voor de onervaren klusser is om je auto te pimpen met stickers. Hiermee creëer je een stoer effect op je auto. Je kan eenvoudig auto stickers kopen bij een sticker fabrikant. Ontvet eerst goed je auto en zorg dat er geen stof en vuilresten achterblijven voordat je de sticker aanbrengt. Vervolgens plak je de sticker op de schone auto, en voilà, klaar is Kees!

Deze drie leuke klussen voor je auto kan je natuurlijk alleen goed uitvoeren met de juiste auto-onderdelen. Zorg dat je altijd kiest voor auto-onderdelen van goede kwaliteit, want goedkoop is vaak duurkoop in het geval van auto-onderdelen. 

Geen enkel klusblog meer missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je bent de eerste die op de hoogte wordt gesteld!

Deel deze post met je klusvrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *