Dit is onmisbaar in de keuken

Wat is nou onmisbaar in de keuken en waarom? Tegenwoordig is aan alles gedacht en zit alles in de keuken wat je nodig hebt. Toch kan altijd alles beter in en om het huis. Bijvoorbeeld een oude kastdeur die kan vervangen worden of het meer zuinig maken van je keuken. Dit kan je doen door een inductieplaat te gebruiken, een kraan voor kokend water of door apparatuur te gebruiken met een energielabel A+. We beginnen met het vertellen over de kraan, de rest lees je natuurlijk ook:

Dagelijks plezier

Elke dag weer, steeds overnieuw, maak je gebruik van de kraan in je keuken. Misschien wat onbewust, maar het is echt zo. Let er maar eens op. Tijdens het koken, even wat water pakken om op te zetten voor de spaghetti. Even je handen wassen. Of nog even de pannen afwassen die de vaatwasser niet in mogen. Misschien nog wel waar de kraan het meeste gebruikt voor wordt:’ drinken.’ Hoevaak per dag pak je nou een glas water of een beker ranja voor de kinderen? Waarschijnlijk heel vaak.

Let op bij de aanschaf

Een keukenkraan gebruik je meer dan je denkt. Daarom is het onmisbaar. Het is dan ook belangrijk een goede keukenkraan aan te schaffen. Bij die aanschaf moet je wel letten op een aantal dingen.

Kijk goed naar de kleur van jouw kraan. Wat is jouw persoonlijke voorkeur? En past dit binnen het interieur van de keuken? Het is belangrijk te kijken naar wat jij wil en wat de keuken wil. Dit moet je goed afstemmen. Kijk ook naar de uitloop. Wil je een hoge of een lagere kraan? Het is handig om dit af te stemmen bij de keuken en hier een goede kijk op te nemen.

Welke kraan neem ik dan?

Bij het aanschaffen van een nieuwe kraan let je dus op de bovenstaande punten. Als je dit liever bekijkt met een professional met meer verstand van een keukenkraan dan jijzelf. Dan is he handig een winkel te bezoeken. Zij kijken samen met jou naar de opties en mogelijkheden voor in jouw keuken.

Er zijn heel veel verschillende soorten kranen. Kijk naar het merk dat je mooi vindt, de prijs die je over hebt ervoor te betalen en naar de kraan zelf.

Het aanschaffen van een nieuwe kraan hoeft niet moeilijk te zijn. Soms is het nodig om een nieuwe kraan te kopen. Het is onmisbaar! Maak het jezelf niet te moeilijk en vraag hulp van mensen die je willen helpen. Je wil toch wel dat de nieuwe keukenkraan de aandacht trekt in jouw keuken?

Koken op inductie

Daarnaast willen we je ook de tip mee geven om te koken op inductie in plaats van op gas. Het is niet alleen duurzamer, maar ook stukken goedkoper. Helemaal met de gasprijzen die op dit moment de pan uit rijzen. Een inductieplaat is een stuk gebruiksvriendelijker dan een gaskookplaat, maar ook zuiniger en veiliger in gebruik. Het voorkomt ongelukken met kinderen, de gemiddelde inductie kookplaat heeft namelijk ook een kinderslot, dit zie je niet bij een gasfornuis.

Zuinige apparatuur gebruiken

Een energiezuinige koelkast, vriezer of vaatwasser zijn items die je goed kunt gebruiken in huis. Het is stukken beter voor het milieu en natuurlijk goed voor je portemonnee. Die koelkast van een jaar of 10 kan stukken zuiniger, net zoals die gasoven. Ga voor een elektrische oven en een koelkast met een zuinig energielabel. Dit geldt uiteraard ook voor bijvoorbeeld een tosti ijzer, airfryer en andere keukenapparatuur die al heel wat jaren in gebruik zijn. Soms is het slimmer om wat nieuws aan te schaffen. Het is dan even een investering, maar die verdien je snel genoeg terug. Wil jij graag besparen? Lees dan ook onze bespaartips!

Geen enkel klusblog meer missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je bent de eerste die op de hoogte wordt gesteld!

Deel deze post met je klusvrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *