De populairste soorten zonnepanelen op een rijtje

soorten zonnepanelen

Zonnepanelen zijn de laatste jaren echt een trend. Steeds meer woningen zijn dan ook bedekt met zonnepanelen. Mensen willen graag zelf stroom opwekken omdat de energiekosten zo hoog zijn. Met die reden zijn zonnepanelen ook een zinvolle investering. Maar wat zijn dan de meest populaire soorten zonnepanelen waar je uit kunt kiezen? Daarvoor kun je het beste een kijkje nemen op Zonnepanelen.net. Je moet goed voorbereid zijn op welke keuze jij het beste kunt maken.

Soorten zonnepanelen

Eigenlijk zijn er vier soorten fotovoltaïsche zonnepanelen op de markt in ons land. De zonnepanelen die het meest gekozen worden, zijn van silicium gemaakt. Qua panelen bedoelen wij dan de monokristallijn en de polykristallijn zonnepanelen. Je hebt ook nog de bekende amorf silicium zonnepanelen (die noemen ze ook wel dunne film zonnepanelen). Nummer vier op de lijst is de laatste binnenkomer en dat is een glas-glas zonnepaneel. Het paneel ligt hierbij tussen twee glaslagen. We leggen je nu wat meer uit over de panelen zelf. 

Monokristallijn

Het voordeel van de monokristallijn zonnepanelen is dat het rendement zeer hoog is. Het is geschikt voor kleine daken en dat komt omdat er minder m2 van nodig is. Ze zijn wel wat prijziger dan polykristallijn en dunne film zonnepanelen. De zonnecellen bij deze panelen bestaat uit één kristal. Als je het maximale rendement uit een klein dak wil halen dan is dit wel een verantwoorde keuze. 

Polykristallijn 

Het voordeel van de polykristallijn zonnepanelen is dat het rendement goed is. Deze panelen zijn uitermate geschikt voor grote oppervlaktes. Prijstechnisch gezien zijn ze goedkoper dan monokristallijn panelen. De panelen bestaan uit zonnecellen welke uit meerdere grove kristallen bestaan. Als de ruimte op je dak geen rol speelt dan is dit een goede keuze en ook goedkoper in aanschaf in vergelijking met andere panelen.

Amorf zonnepanelen

Het voordeel van de amorf zonnepanelen is dat deze goedkoper zijn dan de monokristallijn panelen. Ze zijn erg buigzaam en daarom ook goed te gebruiken voor objecten. Het rendement is echter laag. De panelen bevatten echter geen kristallen en dat is ook de reden dat je ze goed kunt buigen. Op daken worden deze zonnepanelen nauwelijks toegepast. Ze worden wel vaak gebruikt voor jachten, bussen en zeilboten bijvoorbeeld. 

Glas-glas zonnepanelen

Het voordeel van de glas-glas zonnepanelen is dat deze een langere levensduur hebben dan de andere panelen. Het rendement is echter ook zeer hoog, alleen ze zijn veel duurder dan andere soorten zonnepanelen.

Welke zonnepanelen kies jij?

Het is nu aan jou welke zonnepanelen je kiest. Je moet daarbij goed kijken naar waar je ze wil plaatsen en op welk rendement je hebt gerekend. Je zou het altijd een specialist kunnen laten berekenen. Zo kan er gekeken worden hoeveel panelen er bijvoorbeeld op het dak geplaatst kunnen worden, wat de kosten zijn en wat de opbrengst zal zijn. Je moet je goed voorbereid op de aanschaf. Zonnepanelen zullen zich na verloop van tijd zelf terugverdienen, maar dan moeten ze wel op de juiste manier worden geplaatst en aangesloten.  

Geen enkel klusblog meer missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je bent de eerste die op de hoogte wordt gesteld!

Deel deze post met je klusvrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *