beton fundering

Een bekisting maken hoort bij beton storten. Het is de manier om beton op zijn plek te houden. Dat doe je bijvoorbeeld met de geïsoleerde randbekisting op Vencory.nl. Het is gemakkelijk in elkaar te zetten, waardoor je het zelf kan doen. Er zijn veel verschillende soorten bekistingen. In dit artikel leer je over deze soort en hoe je deze kan maken voor een fundering. Wanneer je weet hoe je dit kan doen, dan kan je heel gemakkelijk zelf een fundering storten die als basis dient voor alles wat je wilt gaan bouwen.

Houten bekisting

Een houten bekisting is meestal de juiste keuze. Vraag om advies bij Vencory om zeker te zijn. Wanneer deze goed geïsoleerd is, dan is deze perfect voor de kleine en middelgrote klussen. De fundering storten wordt gemakkelijker met de juiste houten bekisting. Een geïsoleerde soort werkt dan altijd heel goed. Al zijn er ook andere methoden, zoals werken met steigerhout of met betontriplex. Kies altijd voor een goede draagkracht. De specialist zal je vertellen wat in jouw geval het beste is. De randbekisting is dan vaak de beste optie omdat deze hier ook specifiek voor ontwikkeld is.

Zo maak je een houten bekisting

Wie alles heeft gemeten en weet waar de fundering moet kopen, hoe breed deze moet zijn en hoe diep deze moet zijn, kan met de bekisting aan de slag gaan. Het is slim om de planken met de lange zijde staand in de grond te plaatsen. Druk ze ook goed aan. Vervolgens sla je elke 6 centimeter een piketpaaltje in de grond aan de buitenzijde van de planken. De planken kan je aan de piketpaaltjes schroeven met een schroeftol. Het raamwerk staat en de piketpaaltjes zijn de grond in geslagen, dus nu kan je met lijmtangen de planken aan elkaar vast klemmen. Het is ook mogelijk om kleine latjes te gebruiken, mits je die ook wel goed bevestigt voor de stevigheid van de gehele constructie.

Klaar om te storten

Deze constructie moet eigenlijk genoeg zijn om de bekisting in orde te houden tijdens het storten. Wanneer je niet zeker bent, dan kan je de platen ook in molenwiekverband aan elkaar schroeven en ze dan de grond in drukken. Het is belangrijk om alles nog eens te controleren. Is de grond waterpas? Is de bouwfolie goed aangebracht? Nu is het mogelijk om beton te gaan storten. Dit zal dan niet weglekken en kan uitharden.

Geen enkel klusblog meer missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je bent de eerste die op de hoogte wordt gesteld!

Deel deze post met je klusvrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *