Badkamer verbouwen en toch douchen? Zo doe je dat!

badkamer

Ben je van plan om de badkamer aan te pakken? Dat is een goede zaak, want nu kan je de badkamer helemaal naar je zin maken. Het is wel belangrijk om je te beseffen dat je op dat moment dus geen toegang tot je douche zal hebben. Gelukkig heb je ook nog eens andere mogelijkheden om toch te kunnen douchen. Zo kan je er bijvoorbeeld goed aan doen om een mobiele douchecabine te huren of kopen. Zo kan je gewoon onder de douche tijdens de verbouwing. Er zijn ook andere mogelijkheden te benutten. Lees hieronder wat de mogelijkheden zijn.

Vrienden en bekenden vragen

Het ligt misschien wel het meest voor de hand om te douchen bij mensen die je kent. Die hebben er vaak geen probleem mee wanneer je een paar keer van hun douche gebruikmaakt wanneer je zelf aan het verbouwen bent. Familie en vrienden zijn het gemakkelijkst, maar wanneer je een goede band hebt met je buren kan je misschien daar wel van de douche gebruikmaken. Dit is wel zo fijn voor jou. Het neemt in ieder geval alvast een groot deel van de zorgen weg. Er zijn altijd wel bekenden die je willen helpen.

De douche in de sportschool

Wanneer er geen mogelijkheid is om bij vrienden of bekenden te douchen, dan moet je het toch anders oplossen. Dat kan dan de sportschool of sportclub zijn. Het is fijn wanneer er douches beschikbaar zijn die je kan benutten. Je kan na het sporten direct even gemakkelijk douchen. Het kan je zelfs motiveren om wat meer te gaan sporten om die reden. Dat kan dus ook nog eens een belangrijk bijkomend voordeel zijn van deze methode. Bekijk wat er op jouw sportschool mogelijk is.

Een mobiele douchecabine in huis halen

De laatste mogelijkheid om toch gewoon te kunnen douchen als je gaat verbouwen, is het kopen of huren van een mobiele douchecabine. Deze zijn ervoor gemaakt om te gebruiken wanneer je een nooddouche nodig hebt. Je kan deze dan ook op elke plek plaatsen. Als je aan het verbouwen bent, kan je deze bijvoorbeeld in de tuin zetten. Of misschien heb je binnen nog wel een plek waar deze tijdelijk kan staan. Dat maakt je verbouwing direct ook veel gemakkelijker op een goede manier te verzorgen.

Op de goede wijze gebruiken

Wanneer je voor een tijdelijke douche in huis kiest, dan is het wel belangrijk om deze op de juiste wijze te gebruiken. Dat doe je bijvoorbeeld door lekkage te voorkomen met een lekbak. Het is fijn om te weten dat je de nooddouche gemakkelijk kan schoonhouden en reinigen. Zo kan je altijd comfortabel blijven douchen. De mobiele douche is te voorzien van alle elementen die het comfortabel voor je maken. Zo kan je lekker warm douchen na een lange werkdag. Plaats je de douche buiten? Dan kan je er zelfs een kleedhokje naast plaatsen als je dat wilt. Dit is wel heel fijn om je comfortabel te kunnen afdrogen en aankleden na het douchen.

Geen enkel klusblog meer missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je bent de eerste die op de hoogte wordt gesteld!

Deel deze post met je klusvrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *