pexels-photo-1453799 (1)

Een dak krijgt te maken met allerlei weersomstandigheden. Hierdoor zal je dak op den duur beschadigen of er zal lekkage ontstaan. Wanneer je dak is beschadigd is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te laten repareren, om zo nog meer schade te voorkomen. Je wilt niet dat je woonplezier wordt belemmerd door een lekkend dak en daarom is het belangrijk om het dak zo snel mogelijk te laten repareren. Op deze pagina lees je alles over dakreparatie en de kosten hiervan. 

Wanneer een dakreparatie?

Het is belangrijk dat je dak goed beschermd is tegen allerlei weersinvloeden. Door een hevige storm kan je dak bijvoorbeeld beschadigd raken of kan er een lekkage ontstaan. Wanneer je een lekkage of reparatie te laat opmerkt, kan dit grote gevolgen hebben voor je woning. De dakconstructie kan namelijk beschadigd raken waardoor er kans is op instortingsgevaar. 

 

Het is dus erg belangrijk om je dak te repareren wanneer deze kapot is. Maar wanneer weet je nu of je dak kapot of beschadigd is? Daklekkage ontdekt je meestal wanneer dit al een tijdje speelt, er zitten dan vochtplekken aan de binnenkant van je dak. Er zijn nog een aantal signalen die aangeven dat het verstandig is om een dakdekker in te schakelen:

  • Lekkage aan de dakgoten
  • Houtwerk dat loslaat of beschadigd raakt
  • Beschadigd lood
  • Scheef liggende of missende dakpannen
  • Scheurtjes in de dakbedekking

 

Wanneer je niet herkend of je dak toe is aan een reparatie kun je ook altijd een dakdekker inschakelen voor een dakinspectie. Meer over dakdekkers vind je op: https://www.dedakspecialist.nl/kosten-dakreparatie/

Werkzaamheden dakreparatie

De werkzaamheden die bij een dakreparatie aan bod komen zijn afhankelijk van de soort beschadiging van het dak. Als je te maken hebt met een lekkage van het dak, dan gaat de dakdekker eerst op zoek naar het lek om het lek vervolgens te dichten.

 

Bij een beschadiging aan de dakbedekking is het vaak mogelijk om de delen van de dakbedekking plaatselijk te vervangen of het plaatsen van een reparatiestrook bij platte daken is ook mogelijk. Het kan ook zo zijn dat het dak zodanig is aangetast dat er geen reparatie meer mogelijk is. In dit geval moet het dak gerenoveerd worden.

 

Kosten dakreparatie

De kosten van een dakreparatie hangen af van een aantal factoren, zoals het type dak, het tarief van de dakdekker, het soort dakbedekking en de ernst van de beschadiging.

 

De kosten van een plat dak liggen tussen de €250,- en €300,- per m². Op een hellend dak kost een reparatie tussen de €150,- en €350,- per m². Bij hellende daken gaat het meestal om het vervangen van dakpannen. 

 

Dakreparatie kosten 2023

Werkzaamheden Gemiddelde kosten
Zwakke gedeeltes dakbedekking plat dak vervangen €250,- en €300,- per m²
Reparatie met bitumen €250,- en €280,- per m²
Reparatie met EPDM €260,- en €290,- per m²
Kapotte dakpannen vervangen €150,- en €350,- per m²
Nokvorsten vervangen €50,- en €100,- per meter
Dakgoten vervangen €65,- en €100,- per meter
Voorrijkosten €40,- (overdag) €80,- (‘s nachts)
Beschadiging opsporen €300,- en €400,- per m²

Geen enkel klusblog meer missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je bent de eerste die op de hoogte wordt gesteld!

Deel deze post met je klusvrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *